top of page

KUCHYNĚ V ROCE 2023 | ČASTO SE NÁS PTÁTE


 

Důvodem k nové kuchyni nemusí být jen nový dům nebo stěhování. Výměna staré kuchyně za novou má více přínosů, než možná tušíte.

V tomto článku najdete užitečné odpovědi na otázky při plánování nové kuchyně.




Le bon design

Už přes 25 let vytváříme nadčasový nábytek s citem pro detail, s respektem k použitým materiálům. Stavíme na špičkovém řemesle a zároveň využíváme nejmodernější technologie a moderní postupy. Naším posláním je navrhovat a vyrábět co nejdokonalejší výrobky.


| Svěřte projekt nové kuchyně nám.

 


Navrhnete mi novou kuchyň?


Kuchyní jsme navrhli a vyrobili mnoho. Vždy podle současných trendů a designu. Při návrhu respektujeme ducha interiéru a zhmotňujeme přání zákazníka. Představy má každý jiné. Naším úkolem je vytvořit kuchyň ergonomicky na míru. To vám bude přinášet radost a zpříjemňovat vaření i bydlení po dlouhou dobu.




 


Už mám návrh od architekta / bytového designera. Můžu si nechat vyrobit nábytek u vás?


S architekty a bytovými designery spolupracujeme běžně. Vždy záleží na konkrétním návrhu a někdy bývá vhodné zkombinovat záměr architekta s našimi zkušenostmi.

Jako výrobci máme jasnou představu o cenách materiálů i výrobních postupů a můžeme tak společně najít optimální řešení s ohledem na klientova přání a rozpočet.


| Víme, že kvalitní návrh kuchyně je stejně důležitý, jako precizní výroba. My umíme obojí.




 


Stará kuchyň je stále v dobrém stavu, proč uvažovat o její výměně?


Důvodů pro výměnu stávající kuchyně za novou může být několik. Možná je vaše kuchyň už vzhledově "out" a nenabízí nové vychytávky, tolik zpříjemňující vaření i bydlení.


| Moderní pojetí kuchyně vychází z popularity společenských kontaktů spojených s jídlem a vařením.


V kuchyních se toho za poslední dobu oproti zbytku interiéru událo mnoho. Není to jen o novém „kabátku,“ ale o zcela jiném uživatelském komfortu a o tom, jak dobře se v kuchyni člověk cítí. Říkáme tomu ergonomie kuchyně. Sami rádi vaříme, proto víme, co od kuchyně chtít.

Kombinace ideálního vnitřního členění a chytrého vybavení skříněk se současnými nábytkovými vychytávkami je ten hlavní důvod, proč vyměnit starou kuchyň za novou a svěřit projekt nám.



 


Jaké vychytávky můžu v kuchyni mít?


V dobře navržené kuchyni máte všechno při ruce a rádi zde trávíte čas. Prvků, které zpříjemňují vaření, je celá řada.

Zde zmíníme pouze některé z nich.




Zásuvné panely

Ve velké oblibě jsou zásuvné panely. Při vaření lze panely zasunout do boků a vytvořit si tak další pracovní plochu nebo místo pro drobné elektrospotřebiče.

Je to ideální řešení pro kuchyň spojenou s obývacím pokojem. Provozní nepořádek a drobné spotřebiče zavřením panelů jednoduše schováte.




 


Kastlík přímo v pracovní desce

Perfektní místo na ukládání krájecích prkének, kuchařek nebo i květináčů s bylinkami. Vše je na dosah a zároveň uklizeno.


 


Sofistikované a praktické vybavení skříněk

Provoz v kuchyni usnadní rohová ledvinka, která umožňuje vysunout každou polici zvlášť, nebo elektrické otevírání zásuvky s odpadkovým košem. Díky jemnému ťuknutí na čelo výsuvu kolenem nebo špičkou nohy se výsuv s koši snadno otevře. Ideální, když máte plné, nebo špinavé ruce.


Při navrhování kuchyní využíváme každé místečko. Tak vznikla otevřená nika, kterou jsme doplnili elektrickou zásuvkou, nebo police na koření na vnitřní straně potravinové skříně.






 


Jakou varnou desku doporučujete?


Na tuto otázku máme jednoznačnou odpověď. Do našich kuchyní navrhujeme varné desky se spodním odtahem německé značky BORA. Protože není potřeba stropní digestoř, uvolní se nám ruce při tvorbě designu kuchyně. BORA splňuje naše vysoké nároky na kvalitu, funkčnost i vzhled. Varná deska i odsavač má ty nejlepší technické parametry a pachy odsává lépe než jakákoliv digestoř, umístěná nad hlavou.

Motor této digestoře nemusí být tak výkonný (a hlučný) jako u stropní digestoře, protože odsávání probíhá z malého prostoru přímo nad hrncem.

Pára, mastnota a pachy jsou odsávány buď ven z místnosti, nebo se přes výkonný filtr díky recirkulaci vrací čistý vzduch zpět. Tukový filtr je snadno dostupný a můžete ho mýt v myčce po každém větším smažení. Celý systém je tak udržován v pořádku pro maximální efekt.




 



Na co si dát pozor při výběru pracovní desky?


Volba kuchyňské pracovní desky je zásadní, proto byste měli jejímu výběru věnovat náležitou pozornost.

Nároky na kuchyňskou desku má pochopitelně každý jiné a neexistuje univerzální řešení na všechny situace. Desky se vyrábí z celé řady materiálů.


| Vždy jde o hledání kompromisu mezi představou, technickými vlastnostmi a cenou.


Nejčastěji vyrábíme desky ze saténového skla, Corianu®, nerezu nebo keramiky.


Podívejte se na další články, představující jejich vlastnosti:




 


Proč si nechat vyrobit kuchyň od vás?


Jednou z hlavních výhod je, že u nás máte vše „pod jednou střechou.“ Nejen, že vám navrhneme kuchyň na míru, poradíme s výběrem materiálů i barvených provedení, ale díky vlastní výrobě ji i vyrobíme. Navíc máme vlastní tým montážních techniků, kteří vaši kuchyň i namontují.


Máme tak pod kontrolou celý proces od návrhu, přes výrobu po montáž. Dokážeme rychle zavádět praktická technická řešení a hlídat dotažení všech detailů u každé zakázky. To nám umožňuje tvořit design s vysokou užitnou hodnotou a vycházet vstříc i těm nejrozmanitějším požadavkům.


V našem showroomu si můžete prohlédnout a osahat vystavené kuchyně a vyzkoušet varné desky s odsavači Bora na vlastní kůži i nos. Je to nejlepší způsob, jak zjistit, který nábytek bude ten váš.



Ing. René Novák | Zakladatel Le bon



Nekončíme jen u kuchyní. Navrhujeme i vyrábíme nábytek do celého interiéru. V naší nabídce je dokonale odladěný koupelnový nábytek v několika sériích. Máme také ověřená řešení šatních skříní i ostatního nábytku.






 

PLÁNUJETE NOVÝ DOMOV?

Spojte se s námi a společně vytvoříme neobyčejný interiér.


 



 
bottom of page