top of page

SKLENĚNÁ PRACOVNÍ DESKA DO KUCHYNĚ. ANO nebo NE? | VLOG




Kuchyňská pracovní deska je zásadní a podle mě nejdůležitější prvek v kuchyni, proto byste měli jejímu výběru věnovat náležitou pozornost.

Jsou na ni většinou kladeny vysoké nároky. Měla by být velmi odolná a snadno se udržovat, měla by vypadat dobře a ladit se zbytkem kuchyně.


Jakou tedy vybrat?


Představujeme vám pracovní desku, kterou dáváme často do našich kuchyní, a se kterou máme jen ty nejlepší zkušenosti.


Bude řeč o pracovní desce ze skla.


My jsme začali dávat skleněné pracovní desky do našich kuchyní, jako jedni z prvních v ČR. I když je to v poslední době trend, tak zákazníci, kteří přijdou do našeho showroomu, jsou vždy překvapeni použitím skla, jako materiálu na pracovní desku. Jejich běžná reakce je, že se sklo musí přece snadno rozbít. Naopak. Sklo je vysoce odolné, jak mechanicky, chemicky tak i tepelně.


Pracovní desky se vyrábí z kaleného tvrzeného skla o tloušťce 10-12 mm a patří mezi nejodolnější vůbec. Rozhodně se na ní nemusíte bát klepat řízky ani manipulovat s kuchyňskými nástroji nebo nádobím. Má matný povrch, vytvořený speciálním chemickým leptáním, aby odolala běžnému provozu a je velice odolná vůči poškrábání. Také se vyznačuje vysokou tepelnou odolností a odolá teplotám až 250°C. Lze tak na ní položit rozpálenou pánev nebo hrnec.


Pracovní desku uklízíte po každém vaření i několikrát denně. Proto chcete, aby se dala rychle a snadno udržovat. Sklo exceluje i v tomto ohledu. Je neporézní, nenasákavé a nečistoty velice snadno setřete. Nemusíte se bát ani použití chemických prostředků. Navíc, na matném až sametovém povrchu neulpívají otisky prstů.


Pokud kladete nárok i na vzhled, skleněná deska vás dokáže uspokojit. Je velice elegantní, nadčasová a podle mě vypadá prostě skvěle. Lze ji podbarvit jakoukoliv barvou v odstínech RAL a sladit tak se zbytkem kuchyně.




K tomu všemu je sklo ekologický, recyklovatelný materiál, šetrný k životnímu prostředí.


My v Le bonu skleněnou pracovní desku jednoznačně doporučujeme. Chcete-li se o ní dozvědět více, navštivte náš showroom, kde ji máme vystavenou na jedné z kuchyní.


U kterých z našich realizací lze vidět skleněnou pracovní desku?




bottom of page