top of page

HLOUBKA KUCHYŇSKÉ PRACOVNÍ DESKY 60 CM. PŘEŽITEK?



Kuchyňská pracovní deska je jednoznačně nejdůležitější prvek v kuchyni. Plní estetickou, ale především praktickou úlohu.


V tomto článku vám nabídneme 3 tipy, jak významně zvýšit praktickou využitelnost vaší kuchyňské pracovní desky.


Při návrhu pracovní desky vždy vybíráte materiál, dekor a barvu. U rozměrů vycházíte z velikosti kuchyně a běžně se řeší jen její délka. A to je velká škoda. Proč se málo řeší hloubka pracovní desky je nám záhadou. Podle našeho názoru k tomu není důvod.


Hloubka pracovní desky 60 cm je vnímána jako neměnný standard. Objevuje se u téměř všech kuchyní.


Místnost kuchyně ale většinou snese větší hloubku pracovní desky, aniž byste přišli o potřebný prostor na pohyb. Oželte 15 cm v prostoru kuchyně a mějte o 15 cm hlubší pracovní desku. Je to nenápadný, ale velmi významný rozdíl.



 


TIP 1

Jednoduše, mějte 75cm hlubokou pracovní desku. Nebudete mít při vaření nouzi o místo ani v případě používání několika malých spotřebičů, jako jsou mixéry, topinkovače a další. Horní skříňky budou stále dobře přístupné.





 

TIP 2

Vložte za pracovní desku o hloubce 60 cm místo obkladu otevřené skříňky o hloubce 13 - 25cm. Přirozeně se vám tak zvětší pracovní plocha a získáte další rychle přístupný úložný prostor. Drobné kuchyňské nástroje nebo i koření budete mít hned po ruce a nebude vám zabírat místo na pracovní desce.





 

TIP 3

Vložte za pracovní desku o hloubce 60 cm skříňky se zasouvacími dvířky. Zavřená dvířka působí jako obklad za pracovní deskou a kuchyň tak působí čistě a více minimalisticky. Po otevření dvířek se vám okamžitě zvětší pracovní i odkládací plocha. Ve skříňkách můžete mít nastálo schované malé spotřebiče připravené k rychlému použití. Po vaření dvířka zavřete a voilà, kuchyň vypadá opět čistě a minimalisticky.





Za kuchyňskou pracovní deskou nemusí být jen všední obklad. Doporučujeme úložný systém Le bon CUBIC s dvířky, nebo s policemi či kastlíky. Hloubku pracovní desky můžete tímto systémem prodloužit o hloubku skříněk (celkem na 70 - 85 cm).


Zajímá vás CUBIC nebo celé kuchyně Le bon? Přijďte k nám do showroomu, kde se s tímto systémem můžete osobně setkat.






bottom of page