top of page

JAK VYBRAT KOUPELNOVOU DESKU? část 2

← na část 1 (MASIV | DÝHA | HPL A KOMPAKT | LAMINO)


Krycí deska skříňky nebo samostatně zavěšená deska pod umyvadlo je dominantou koupelny a jistě nejdůležitější částí koupelnového nábytku.


Nároky na koupelnovou desku má pochopitelně každý jiné a neexistuje univerzální řešení pro všechny.


Vždy jde o hledání kompromisu mezi představou, technickými vlastnostmi a cenou.


← na část 1 (MASIV | DÝHA | HPL A KOMPAKT | LAMINO)


 

5) CORIAN®


DuPont™ Corian® je mimořádně všestranný materiál s naprosto ideálními vlastnostmi do koupelny. Jsme certifikovaní zpracovatelé tohoto materiálu a díky našim zkušenostem dokážeme relevantně poradit s použitím Corianu v interiéru.


ODOLNOST

Corian vypadá nejen elegantně, ale je vysoce odolný proti nárazům a škrábancům. Je to pružný, na dotek příjemný materiál, který nelze odlomit. Corian není tak tvrdý jako kámen.


VODĚODOLNOST A ÚDRŽBA

Corian® je neporézní, homogenní a vysoce hygienický materiál v celé své tloušťce. Jeho hladký povrch neumožňuje průnik kapalin a je 100% voděodolný. Díky své chemické odolnosti je jednoduchý na údržbu a bez problému z něj setřete i zbytky laku na nehty či vody po holení. Navíc nepodporuje růst bakterií ani plísní. Když vypadá čistě, můžete se spolehnout, že je opravdu čistý.


OPRAVITELNÝ

Povrchy vyrobené z materiálu Corian® jsou obnovitelné přeleštěním a tím i šetrné k životnímu prostředí. Je perfektně opravitelný, i opakovaně. S malým úsilím lze navrátit povrchu jeho původní stav.


NENÁPADNÉ SPOJE A INTEGROVANÉ UMYVADLO

Na Corianu máme nejvíce rádi jeho obrovskou škálu použití. Materiál lze spojovat bez viditelných spojů a umožňuje tvořit v podstatě nekonečné plochy beze spár. Umyvadla z Corianu, držáky na ručníky, mýdlenky či kosmetické stolky integrujeme do desky bez jakýchkoliv spár.


CORIAN® na koupelnovou desku vřele doporučujeme.

LE BON

Podívejte se na kolekce koupelnového nábytku, které nabízí varianty s integrovanými umyvadly z Corianu:



 

6) KERAMIKA


Keramická deska pod umyvadla je poměrně netradiční materiál. Její popularita však stále roste jak u návrhářů, tak i u samotných zákazníků.


Materiál je vyroben z jemně mletých hliněných materiálů, z křemene, živce a porcelánové hlíny. Jsou stlačeny pod velkým tlakem a vypalované při vysokých teplotách až do 1200 stupňů. Celý výrobní proces je vysoce sofistikovaný a nákladný.


Díky digitálnímu tisku na povrch desek lze docílit shodného vzhledu s různými typy přírodních kamenů nerozpoznatelných od originálu.


Použitím keramiky (i na svislé pohledové plochy) lze tvořit originální, velmi elegantní a odolný koupelnový nábytek s těmito vlastnostmi:


+ Vysoká odolnost vůči poškrábání

+ Neporézní, a tudíž téměř nenasákavý materiál; téměř eliminuje tvorbu skvrn

+ Snadná údržba a čištění

+ Vysoká odolnost proti UV záření; neztrácí barvu

+ Odolnost vůči čisticím prostředkům a chemikáliím

+ Velká škála barevných provedení a dekorů


- Vysoká cena díky nákladnému výrobnímu procesu i samotnému zpracování materiálu

- Limity ve velikosti výřezů a formátů


LE BON

V současnosti nenabízíme žádný koupelnový nábytek s keramickou deskou pod umyvadla, nicméně kolekce Forever kombinaci s keramickou deskou umožňuje.

 

7) PLECH


Použití plechu na krycí desku koupelnového nábytku je neotřelý nápad. Nás k plechu přivedla úvaha o tvorbě originální, co nejtenčí krycí desky. Nejprve to byl designový experiment: na zakázku jsme vyrobili koupelnovou sestavu s velice subtilní deskou pod umyvadlo silnou pouze 3 mm. Výsledek byl ohromný, a tak jsme se rozhodli plech zařadit mezi standardní materiály kolekce Forever.


Plechovou desku lze nalakovat libovolným barevným odstínem RAL.


Zpracování plechu na desku pod umyvadlo vyžaduje zkušenost a řemeslnou zručnost. Možná proto jej většina výrobců zcela opomíjí.


Podle nás si plechová deska pod umyvadlo zaslouží si větší pozornost.

Uznejte sami.



 

8) SKLO


U skleněné desky pod umyvadlo hledáme jen těžko mínusy. Máme s ní dlouhodobě ty nejlepší zkušenosti.

Splňuje vysoké hygienickými nároky a díky nejmodernějším technologiím zpracování skla má velkou pevnost a tvrdost. Sklo používáme i na kuchyňské pracovní desky (máte obavu z použití skla?; přečtěte si tento článek).


Sklo do koupelny? Rozhodně ano. Je 100% voděodolné, nenasákavé, velmi elegantní, působí neobyčejným až luxusním dojmem a velmi snadno se udržuje. Používáme saténové sklo s matným povrchem, který je příjemný na dotek a neulpívají na něm otisky prstů.


Skleněnou desku lze podlakovat jakýmkoliv barevným odstínem RAL, takže ji můžete sladit s koupelnovou skříňkou i celou koupelnou.


Je to volba s možná nejlepším poměrem mezi cenou a kvalitou.


Skleněnou krycí desku do koupelny vřele doporučujeme.

Podívejte se na nábytek Le bon se skleněnou krycí deskou (VIPP | FOREVER | DREAM TOP).


 


9) PŘÍRODNÍ KÁMEN


Je krásný přírodní materiál a na desku pod umyvadlo je určitě vhodný. Poskytne vám mimořádnou odolnost vůči mechanickému poškození a dodá punc luxusu.


Přírodní kámen má z uživatelského komfortu horší vlastnosti než keramika. Zejména u světlých odstínů může dojít k nežádoucímu zbarvení po kontaktu například s lakem na nehty, nebo vodou po holení. Přírodní kámen má oproti keramice horší chemickou odolnost a na povrchu se můžou objevit skvrny od nevhodných čistících přípravků nebo i vína.


LE BON

V současnosti nenabízíme žádný koupelnový nábytek s deskou pod umyvadla z přírodního kamene, nicméně kolekce Forever kombinaci s kamennou deskou tl.2cm umožňuje.


 

10) UMĚLÝ KÁMEN


Umělý nebo technický kámen je více než z 90 % tvořen přírodními materiály, které jsou spojeny kvalitní pryskyřicí a doplněny barevnými pigmenty.

Volbou tohoto materiálu do jisté míry eliminujete nešvary přírodního kamene. Oceníte zejména nízkou nasákavost a menší nároky na údržbu.

Ani technický kámen prozatím není ve standardní nabídce koupelnových kolekcí Le bon, avšak kolekce Forever kombinaci s deskou z umělého kamene tl.2cm umožňuje.

 

Srdečně vás zveme k nám do showroomu, kde se můžete podívat na vystavený nábytek v různých druzích materiálů.



bottom of page