top of page

NÁBYTEK DO KOUPELNY A JAK HO VYBRAT? I. – SKŘÍNKY


Jednou z častých otázek při zařizování nového bydlení či rekonstrukci je, jaký vybrat nábytek, aby splňoval všechny požadavky a přání. My se v malém blogovém miniseriálu podíváme konkrétně na nábytek do koupelny. Přinášíme vám několik tipů, které vám pomůžou při rozhodování a vybírání.

Úložný prostor

První otázka, kterou byste si měli položit je, kolik úložného prostoru ve své koupelně potřebujete. Jednoduchá deska s umyvadly na položení vypadá elegantně, pokud ale nemáte místo, kam uschovat kosmetiku, prací či úklidové prostředky nebo čisté osušky, nemuselo by vám to vyhovovat. Navíc umyvadlová deska zaplněná nejrůznějšími flakonky nevypadá zrovna nejlépe.

Ideálním řešením je podle nás zrcadlová skříň či vysoká skříň, která využije prostor až ke stropu. Různé typy skříněk do koupelny a výhody zrcadlové skříně najdete ve starším článku na našem blogu.

Jednoznačnou výhodou všech koupelnových skříněk je možnost uschovat věci nejen před vaším okem a očima návštěvníků koupelny, ale také před prachem a jinými nečistotami.

Šuplíky, dvířka, otevřené police

Ve chvíli, kdy se rozhodnete pořídit do vaší nové koupelny skříňku, nastává hned další otázka. Jak vyřešit zavírání? A co třeba nechat skřínku otevřenou? Stojíte před těžkým rozhodováním. U otevřených polic budete vždycky řešit problém s prachem. Na druhou stranu všimli jste si někdy, že sem tam nějaká otevřená police mezi zavřenými dvířky skříněk vypadá v koupelně úchvatně a dodá prostoru zcela jiný rozměr?

Za nás jsou nejpraktičtější variantou šuplíky. Velké široké šuplíky dnes umožňují po otevření vidět vše krásně a přehledně srovnané na jednom místě. A co je nejlepší? Šuplík zavřete a v tu chvíli je uklizeno.

Další detaily týkající se skříněk jako je barva laku nebo typ dřeva už jsou maličkostí a bude pro nás radostí je s vámi řešit. Většinu nábytku do koupelny nabízíme v jakémkoli odstínu laku, lesklé či matné a v mnoha typech přírodní dýhy či masivu.

Další základní otázky, na které je potřeba se zaměřit, si popíšeme v pokračování našeho miniseriálu. Můžete se těšit ještě na tři další tipy.

Pokud byste se rádi na něco zeptali, můžete nás kontaktovat nebo se zastavit u nás v showroomu v Brně.



bottom of page