top of page

NÁBYTEK DO KOUPELNY A JAK HO VYBRAT? II. – UMYVADLO


V prvním díle našeho miniseriálu o správném výběru koupelnového nábytku jsme si představili dvě otázky, na které je třeba se zaměřit při zařizování nové koupelny. Dva tipy, které pomůžou k tomu, aby vaše koupelna byla přesně taková, jakou potřebujete a o jaké sníte. V dnešním díle se podíváme na další tři a zaměříme se konkrétně na umyvadla. Čtěte dál!

Umístění umyvadla

První otázka týkající se umyvadla by se rozhodně měla točit okolo jeho umístění v koupelně. Důležité je dobře promyslet, zda preferujete skříňku s umyvadlem nebo umyvadlo, které se položí na desku nábytku.

Umyvadlo na desku je dnes velkým trendem, přesto je ale dobré zvážit jeho výhody a nevýhody. Výhodou je volnost při navrhování a obrovské množství možností. Ať už jde o tvar umyvadla, umístění baterie i umyvadla jako takového. Z naší zkušenosti navíc víme, že umyvadla na desku jsou v momentu, kdy jej poškodíte, snadno nahraditelná. Naopak výměna umyvadla se skřínkou, která je vyrobena přesně pro daný typ umyvadla, může být dokonce nemožná. Stejné umyvadlo se již třeba nebude vyrábět a žádné jiné nemusí sedět. Vy tak budete muset pořídit úplně nový koupelnový set i přesto, že nábytek by mohl sloužit ještě mnoho let.

Všechny výhody a nevýhody umyvadla na desku jsou popsané v článku na našem blogu.

Samostatně či velkoryse

Další otázku, kterou byste si měli položit je, jaký počet umyvadel a jakou velikost zvolíte. Pokud je ve vaší koupelně po ránu frmol a o místo u umyvadla bojuje více členů rodiny, byla by pro vás vhodnější varianta dvou samostatných umyvadel. Pokud ale ráno v koupelně trávíte čas sami, nebylo by příjemné užít si ho u jednoho velkorysého umyvadla? Variantou, která může představovat jakýsi kompromis, je jedno široké umyvadlo se dvěma bateriemi a jedním odtokem uprostřed.

My v Le bonu nabízíme mnoho typů umyvadel s tenkými stěnami, které neubírají z vnitřního prostoru umyvadla. Hranatá, oválná, kulatá, bílá, šedá… výběr je jen na vás!

Voděodolný nábytek

Posledním typem avšak neméně důležitým je zvážení voděodolného nábytku. Zamyslete se nad tím, na jakém místě v koupelně bude nábytek umístěn. Bude stát vedle vany? Pak doporučujeme volit nábytek z takového materiálu, který zajistí dokonalou voděodolnost. Najdete ho v sériích Forever a Compact v nekonečných rozměrových variantách.

Rádi byste s námi konzultovali výběr nábytku do vaší koupelny? Napište nám nebo se zastavte v našem brněnském showroomu.



bottom of page