top of page

LOFT ZE STARÉ TOVÁRNY


Luxusní loft, loftový byt s tapetou Tecnografica a kuchyni na míru

Interiérový design: Le bon design

Výroba nábytku: Le bon design



Interiér tohoto brněnského loftu vám představujeme s obzvláště velkým potěšením.


Vyměnit funkcionalistickou vilu s bazénem na venkově za byt v centru Brna chce odvahu. Prostorný loft byl však výzvou ke změně životního stylu, která se nebude opakovat.

Majitelé nám při návrhu dali plnou důvěru, poskytující volnost, která nás zároveň zavazovala. Do tohoto interiéru jsme tak vložili vše, co považujeme za podstatné pro současné pohodlné a pohodové bydlení.


Původní byt byl sice plně zařízen, ale pro rodinu s dospívajícími dětmi, milující vaření, nebyl ve vyhovujícím standardu.

Z původního zařízení nakonec zůstaly jen stěny s přiznanou elektroinstalací, stěrkové podlahy a dveře.


V bytě je dostatek světla, mohli jsme tedy využít tmavší odstín dřeva i barevné palety.


Těší nás, jak se postupně celý byt zabydluje. Koberce jsou nejen příjemné na dotek, ale zároveň vymezují jednotlivé zóny v otevřeném prostoru. Neobyčejně se zde daří zeleni, která jak roste, působivě mění atmosféru v bytě.

"Je to opravdový domov, kde se cítíme dobře. V bytě je spousta zákoutí, pořád je na co se dívat. Z rekonstrukce jsem nadšená,"

pochvaluje si majitelka Tereza.

 

Loft se nachází v budově textilní továrny z roku 1910. Ta prošla kompletní rekonstrukcí pod vedením skupiny nadšenců, kteří ji společně koupili a částečně i vlastníma rukama přestavěli. Navenek zaujme zlatou fasádou a střešní zahradou s výhledem na dominanty Brna.

Projekt od svého vzniku posbíral několik ocenění. Více o domě zde:

 

Kuchyň a obývací pokoj s jídelnou



Rodina miluje vaření, kuchyň je tak logickým centrem celého bytu.


Praktické uspořádání kuchyně považujeme za stejně důležité jako to, jak podoba kuchyně přispívá k celkové atmosféře v bytě. Proto je podstatná část úložných prostor otevřená, z přírodní ořechové dýhy a bronzového prosklení. Zajímavými kusy nádobí se tak lze kochat kdykoliv. Vše je nasvíceno a vynikne i za denního světla. A co teprve večer!


Kdo nás sleduje pravidelně, vidí, že máme rádi barvy a v interiéru se je nebojíme používat. Je dokázáno, že příjemně sladěné barvy zlepšují náladu. Co si po příchodu domů přát víc!


Místo pro drobné spotřebiče je za zasouvacími panely. Nerezová pracovní deska navazuje na industriální minulost objektu, ale hlavně - je velmi praktická. Ani v této kuchyni nechybí varná deska Bora se spodním odtahem, která je mnohem účinnější než digestoř nad hlavou. Zde je doplněná o japonský gril tepan. Za zmínku určitě stojí unikátní trouba od stejného výrobce X BO, kombinující několik zařízení v jednom.


Kovová konstrukce nad ostrůvkem je ideálním stanovištěm pro zelenou džungli.


Dominantu otevřeného prostoru tvoří knihovna. K nejvyšším patrům je přístup po speciálně navrženém žebříku.

Vodní plocha není jen obyčejné akvárium: Je to tzv. paludárium, kdy část rostlin a kmenů stromů přesahuje vodní hladinu. Tento systém funguje velmi efektivně. Odpad, který produkují ryby, slouží jako hnojivo pro rostliny.


Tapeta za schodištěm přináší stylizovaný kousek přírody a organických tvarů do přísného industriálního prostoru.

Ze stejného důvodu jsme navrhli i kulatý stůl, kam se pohodlně vejde 6 osob.


Vyvýšená plošina nad kovovými schody, které nahradily původní schodiště z OSB desek, je báječné a často využívané místo k relaxaci s výhledem do kuchyně.





 


Chlapecký pokojík


Pokoje dětí jsou zařízeny nadčasově, mají dostatek úložného prostoru a úklid je tak snadnější a rychlejší.

Dominantou Jonášova pokoje je subtilní kovová konstrukce s psacím stolem a spoustou polic, kde může vystavovat své modely. V budoucnosti může sloužit jako výstavka předmětů z cest nebo sportovních trofejí.




 


Dívčí pokojík


Agátčin pokojík je sice menší, ale s atraktivním spaním v soukromí 1. patra a s pohodnou čalouněnou lavicí pod oknem.




 

Ložnice s koupelnou


V ložnici je kromě postele, kterou si jako jednu z mála věcí majitelé přenesli z předešlého domu, a komody jediný další, ale nepřehlédnutelný kus nábytku – dámský budoár.

V přilehlé koupelně našla své místo skříňka ze série Forever, s krycí deskou z černého kompaktního laminátu. Na míru danému prostoru vyplňuje prostor ode zdi ke sprchovému koutu. Sestava nábytku je doplněná jednoduchým kulatým zrcadlem na koženém popruhu.





 

Pánská pracovna a vyvýšená podesta


Z pracovny je vstup na vyvýšenou podestu nad koupelnou, využívanou pro přenocování hostů. Podesta byla původně ze všech stran otevřená, nyní je oddělená od kuchyně i chodby nábytkovou stěnou a prosklením. Návštěvy tak mají zajištěno více soukromí a přenocující dětští kamarádi neruší zbytek rodiny.






 

Dětská koupelna


Pod původní umyvadla jsme vyrobili jednoduchou skříňku ze série VIPP se skleněnou krycí deskou a zrcadlovou skříňku. Vše z přírodní ořechové dýhy.





 

Vstupní hala


Původně otevřený vstupní prostor s pracovním koutem jsme oddělili zlatou stěnou s posuvnými dveřmi.


 

PLÁNUJETE NOVÝ DOMOV?

Spojte se s námi a společně vytvoříme neobyčejný interiér.


 



 

Comments


bottom of page