top of page

INTERIÉR MAISON OŘECHOVKA


Maison Ořechovka praha luxusní interiér drážkovaný nábytek kuchyň le bon design


Projekt s krycím názvem Ořechovka jsme úspěšně dokončili a nyní se s vámi podělíme o fotky, podrobnosti a bezprostřední dojmy.


Trochu neobvykle jsme k článku přizvali Ing. arch. Terezu Janků, autorku návrhu interiéru a zeptali se, co pro ni projekt představoval a co říká na výsledek.

 

Maison Ořechovka je pražská prestižní rezidenční lokalita. Jaký vliv měl vysoký standard bytu a samotné rezidence na Váš návrh interiéru?

Klientka se na mne obrátila zhruba půl roku před převzetím bytu, základní standardy bytu tedy byly již dány, nebyl proto již čas a prostor řešit klientské změny.

Od prvopočátku jsme chtěli pro klienty vytvořit interiér, který by byl jedinečný, originální a odrážel svým vyšším standardem lokalitu a i samotnou architekturu novostaveb. Tam jsme se například konkrétně inspirovali zaoblenými nárožími a vroubkováním, které je zjevně v současné době stále velmi trendy.


Barevnost interiéru nám také do značné míry určilo mahagonové pianino, pár prvků jsme se snažili k němu barevně sladit (tapeta u kuchyňské linky, koberec ) a ostatní prvky zase naopak barevně potlačit a vytvořit tak neutrální pozadí.

Co se týče navržených materiálů, tak jsme sáhli po osvědčené a kvalitní klasice – matně lakovaném povrchu a černě mořené dýze. Svou roli také hrají kovové policové konstrukce vyrobené na míru, dodávající interiéru lehkost a vzdušnost.


Maison Ořechovka praha luxusní interiér nábytek obývací pokoj le bon design

Nás jste oslovila s výrobou nábytku do vašeho projektu. Proč Le bon?

Jak jsme později zjistily při společných konzultacích, já i klientka máme doma koupelnový nábytek vaší značky, a s jeho kvalitou jsme velice spokojeni a osobně navíc oceňuji precizní řešení detailů.

Pravidelně navštěvuji výstavy typu Designblok, kde jsme se během jednoho z minulých ročníků daly do řeči s paní Klárou Novákovou, a tam mě zaujala informace, že Le bon nabízí i služby realizace interiéru celého bytu na zakázku, ne jen nábytku do koupelen.

Vzhledem k výše uvedenému se zrodil nápad oslovit právě vás, jelikož jste měli naši plnou důvěru.


Dle Vašeho návrhu jsme vyráběli ohýbaný nábytek s drážkami. Zkušenosti jsme měli doposud s výrobou panelů do výšky 90 cm. Ukázalo se, že výroba panelů vysokých 250 cm je úplně jiný příběh. O tom jsme již psali v tomto článku.

Řekněte čtenářům, proč právě tento detail a jaké požadavky jsme na něj měla?

Viz odpověď na první otázku ... tento detail se objevuje jak na obou nárožích šatní skříně v chodbě, díky tomu skříň získala nejen svou jedinečnost a noblesu, ale také díky oblým rohům daleko lépe zapadá do daného prostoru. Dále máme tento prvek na ostrůvku kuchyňské linky, oblé nároží naleznete i na dřevěné komodě v ložnici.

U skříně v chodbě jsme od začátku požadovali, aby bylo celé nároží na výšku skříně, bez vodorovných předělů, které by působily rušivým dojmem. Proto jsem Le bonu moc vděčná za veškerou snahu, úsilí a hlavně odvahu se pustit do takového náročného úkolu.

Klára Nováková Ing.arch. Tereza Janků Le bon design interiér

Co nejvíce oceňujete na naší spolupráci a jaký vliv měla na finální podobu interiéru.

Oceňuji to, že od začátku byl naprostý respekt k našim návrhům a soulad ohledně kvality a provedení. Zkrátka že jsme táhli za jeden provaz a vycházeli si při spolupráci vstříc. To se na výsledku vždy projeví.

Na finální podobě se projevily i vaše nápady na vylepšení – například použití varné desky Bora s integrovaným odsavačem par namísto digestoře zapuštěné v podhledu, nebo návrh posuvných skleněných dveří do šatní skříně namísto otevíravých. Osobně také oceňuji návrh na použití černě mořené dýhy v zádech knihovny s tenkými plechovými policemi, je to krásná kombinace.


Jste s výsledkem spokojená?

Naprosto, spolupracovat s Le bonem byla šťastná volba, a určitě se nejedná o naší poslední spolupráci...


Ing. arch. Tereza Janků

 

KUCHYŇ



- pracovní deska: Technistone

- skříňky: matný lak

- varná deska s digestoří se spodním odtahem Bora

 

OBÝVACÍ POKOJ


 

PŘEDSÍŇ A CHODBA



 

POKOJ


 


 

PLÁNUJETE NOVÝ DOMOV?

Spojte se s námi a společně vytvoříme neobyčejný interiér.


 



 
bottom of page