top of page

VYBÍRÁTE KUCHYŇSKOU DESKU? ZVAŽTE CORIAN®.



Společnost DuPont™ byla založena již v roce 1802 a světovou proslulost získala díky patentům na materiály jako jsou Nylon®, Teflon®, Lycra®, Kevlar® nebo právě Corian®.


DuPont™ Corian® je mimořádně všestranný materiál s unikátními vlastnostmi vhodnými na pracovní desku do kuchyně a díky nim se k použití tohoto materiálu v našich projektech rádi vracíme.


Jsme certifikovaní zpracovatelé tohoto materiálu a díky našim zkušenostem dokážeme relevantně poradit s použitím Corianu v interiéru.


 


Mezi jeho vlastnosti patří:


ODOLNOST

Corian vypadá nejen elegantně, ale je vysoce odolný proti nárazům a škrábancům. Je to pružný, na dotek příjemný materiál, který nelze odlomit. Corian není tak tvrdý jako kámen.


 


VODĚODOLNOST A ÚDRŽBA

Corian® je neporézní, homogenní a vysoce hygienický materiál v celé své tloušťce. Jeho hladký povrch neumožňuje průnik kapalin a je 100% voděodolný. Díky své chemické odolnosti je jednoduchý na údržbu a bez problému z něj setřete nepořádek po vaření. Navíc nepodporuje růst bakterií ani plísní. Když vypadá čistě, můžete se spolehnout, že je opravdu čistý.




 

OPRAVITELNOST

Povrchy vyrobené z materiálu Corian® jsou obnovitelné přeleštěním a tím i šetrné k životnímu prostředí. Je perfektně opravitelný, i opakovaně. S malým úsilím lze navrátit povrchu jeho původní stav.


 

NENÁPADNÉ SPOJE

Na Corianu máme nejvíce rádi jeho obrovskou škálu použití. Materiál lze bezespárově spojovat a umožňuje tvořit v podstatě nekonečné plochy s téměř neviditelnými spoji. Dále také integrované mýdlenky, úchyty a další prvky.



 

ZAPUŠTĚNÝ DŘEZ

Díky tomuto materiálu lze integrovat dřez přímo do pracovní desky beze spár. To je nejen krásné řešení, ale i hygienické. Protože Corian má poměrně nízkou tvrdost, dáváme dřezu nerezové dno.



 

MOŽNOST OPLÁŠTĚNÍ NÁBYTKU

Corian lze použít i na čelní plochy kuchyňského nábytku. Milovníkům jednolitého minimalistického vzhledu se bude toto řešení líbit.




realizace KDYŽ SI V LE BONU VYROBÍME KUCHYŇ DOMŮ

 

PLÁNUJETE NOVÝ DOMOV?

Spojte se s námi a společně vytvoříme neobyčejný interiér.


 



 
bottom of page