top of page

VYBÍRÁTE UMYVADLO? ZAPUŠTĚNÉ NEBO NA POLOŽENÍ?


Zabudované umyvadlo jak vybrat omyvadlo le bon design

Vybrat to správné umyvadlo může být nelehký úkol.

Poslechnout srdce nebo rozum? Zvítězí stránka praktická nebo estetická? Jaký vybrat materiál a umístění?


V tomto článku se dočtete, jak se díváme na výběr umyvadla optikou výrobce koupelnového nábytku.


Vždy je potřeba najít osobní ideální poměr mezi praktickou stránkou a tím, co se nám líbí.

Mít super praktické umyvadlo, které se vám nelíbí je stejně špatné, jako krásné umyvadlo, při jehož údržbě vypustíte duši.

 

1) UMYVADLO NA POLOŽENÍ

Toto řešení uvolňuje ruce při návrhu interiéru i samotného nábytku.

V minulosti se do koupelny navrhovala především nábytková umyvadla. Případný nábytek pod ním se smrskl na malou skříňku, závislou na velikosti i tvaru umyvadla. Díky omezenému úložnému prostoru často docházelo k obskládání umyvadla, možná to znáte.

Protože koupelna už dávno přestala být popelkou domácností a designeři i zákazníci vyžadují hodnotný nábytek s velkým úložným prostorem, nábytková umyvadla jsou na ústupu.


Z několika důvodů:

- omezené rozměry: nábytková umyvadla se vyrábí v omezených rozměrech a významně tak limitují možnosti koupelnové skříňky

- voděodolná deska: dnes se na krycí desku používá řada dokonale voděodolných materiálů, proto už není potřeba mít keramické umyvadlo překrývající celou horní plochu skříňky

- omezené možnosti vzhledu: nábytková umyvadla jsou dostupné v omezených barevných provedeních. Krycí desku však můžete mít v libovolném odstínu nebo dokonce z masivního dřeva

- možnost výměny umyvadla: Představte si, že dáte za skříňku i desítky tisíc korun a rozbije se vám keramické nábytkové umyvadlo, které se již ve stejném provedení nevyrábí. Co potom se skříňkou? Nebo se vám přestane umyvadlo líbit? Možnost výměny umyvadla tak určitě dříve či později oceníte.


Pokud bychom hledali nevýhody, tak u některých tvarů umyvadel může být zhoršená dostupnost za umyvadlo při úklidu.


Le bon: Umyvadla na položení doporučujeme a můžete je mít téměř na všech sériích našich koupelnových skříněk.

Vybrat si u nás můžete z luxusních tenkostěnných umyvadel italského výrobce Valdama.




 
2) INTEGROVANÁ UMYVADLA DO KRYCÍ DESKY

Za nás možná nejlepší řešení. Mít zabudované umyvadlo do krycí desky bez jakékoliv spáry je také stále více žádané. To nám umožňuje unikátní materiál Corian®.


S tímto materiálem přišla společnost DuPont™ (založena již v roce 1802) a světovou proslulost získala díky patentům na materiály jako jsou Nylon®, Teflon®, Lycra®, Kevlar® nebo právě Corian®.

Je to mimořádně všestranný materiál s ideálními vlastnostmi pro použití v koupelně.


Základní vlastnosti materiálu Corian®:

- odolnost: Corian® vypadá nejen elegantně, ale je vysoce odolný proti nárazům a škrábancům. Je pružný, na dotek příjemný a nelze odlomit.

- voděodolnost a údržba: Corian® je neporézní, homogenní a vysoce hygienický materiál v celé své tloušťce. Jeho hladký povrch neumožňuje průnik kapalin a je 100% voděodolný. Díky své chemické odolnosti je jednoduchý na údržbu a bez problému z něj smyjete i skvrny od laku na nehty nebo barvy na vlasy. Navíc nepodporuje růst bakterií ani plísní. Když vypadá čistě, můžete se spolehnout, že je opravdu čistý.

- opravitelnost: povrchy vyrobené z materiálu Corian® jsou obnovitelné přeleštěním a tím i šetrné k životnímu prostředí. Je perfektně opravitelný, i opakovaně. S malým úsilím lze navrátit povrchu jeho původní stav. S nadsázkou lze říci, že vám bude sloužit věčně.

- nenápadné spoje: materiál lze bezespárově spojovat a umožňuje tvořit v podstatě nekonečné plochy s téměř neviditelnými spoji.


Le bon: Integrovaná umyvadla přímo do desky jednoznačně doporučujeme. Nejen kvůli vlastnostem materiálu Corian® , ale také kvůli vzhledu. Koupelnová skříňka se zapuštěným umyvadlem vypadá prostě skvěle. Jsme certifikovaný zpracovatel tohoto materiálu.




 
3) NÁBYTKOVÁ UMYVADLA

I když jsme se o nábytkových umyvadlech v bodě 1 nevyjadřovali zrovna v superlativech, stále mají místo i v našem designu koupelnových skříněk.

Pokud se staré principy vkusně převlečou do moderního pojetí, výsledek může vypadat skvostně.


Tak vznikla série BONBON. Skříňka i umyvadlo mají zaoblené všechny 4 rohy.





Nebo série VIPP M s velkorysým umyvadlem z materiálu Corian®.




 


Na závěr si dovolíme jednu malou radu: Nebuďte "přepraktičtí".

Stejně, jako nebudete chodit v praktických gumákách a koupíte si luxusní kožené polobotky, o které se musíte starat, pořiďte si nábytek, který se vám líbí a přiroste k srdci.




 

PLÁNUJETE NOVÝ DOMOV?

Spojte se s námi a společně vytvoříme neobyčejný interiér.


 



 
bottom of page