top of page

VLOG | DŘEVĚNÝ NÁBYTEK DOMŮ



Máte rádi dřevo? My v Le bonu ano a proto s ním často pracujeme. Dřevo vnímáme jako hodnotný materiál, z kterého vždy vznikne neopakovatelný nábytek.

Dřevo má mnoho podob. Rádi vám je představíme na našem nábytku, abyste se lépe orientovali.

Na stolové desky a desky pod umyvadla často používáme dřevo v jeho základní podobě - silné dubové fošny ze středové části kmene, s neopakovatelnou strukturou. S takovou deskou budete mít doma kus přírody. Léta a nedokonalosti na povrchu vám prozradí příběh konkrétního dubu. S každým dotekem nasajete teplo a pozitivní energii, kterou ze skleněného stolu prostě nezískáte. Tyto desky nejsou pro každého. Suky a praskliny, které se na desce mohou tvořit, my v Le bonu ale považujeme za krásné.

Masivní dřevo pracuje. Vlivem změny klimatických podmínek se může prohnout nebo zkroutit. Není to chyba dřeva, ale jeho přirozená vlastnost. Abychom tuto vlastnost do jisté míry eliminovali, na výrobu nábytku můžeme použít tzv. spárovku. Je to deska slepená z menších masivních prkének. Nábytkem ze spárovky získáte domů masivní dřevo, které je tvarově stálé.

Nejobvyklejším přírodním materiálem na výrobu nábytku je dýha. Je to na tenké plátky nakrájený kmen stromu. Dýha má tloušťku kolem 1mm a lepí se na nosný podklad. Dýhovaný nábytek je proto cenově dostupný. Další velkou výhodou dýhy je možnost výběru široké nabídky dřevin, odstínů a struktur.

Nábytek Le bon má všechny dřevěné povrchy ošetřené speciálním olejem s příměsí vosku, který proniká do hloubky materiálu a tím ho chrání.



bottom of page