top of page

JASAN & MRAMOR



Autory interiéru jsou Ing. arch. Anežka Papoušková a Ing. arch. Petr Klaška ze studia AAYE.

Novostavba, okraj města a zahrádka. Tedy ideální místo odpočinku od každodenního pracovního shonu, ruchu i společenského života.

Hlavním přáním byl světlý, lehký a elegantní interiér, tvořený kvalitními materiály, v minimalistickém provedení.

Celým bytem se prolíná bílý matný lak, jasan a carrarský mramor. Nejzřetelněji je toto propojení materiálů patrno v hlavním obytném prostoru, tvořeném kuchyní a obývacím pokojem. Středobodem kuchyně je ostrůvek z carrarského mramoru. Všimněte si, jak dokonale na sebe jednotlivé kamenné panely navazují. Ostrůvek je spojen s jasanovým jídelním stolem a židlemi stejného materiálu. Prostor jídelního stolu osvětlují velkorysá světla české značky Bomma. Nízká část kuchyňské linky má pracovní deskou z kaleného skla. Na povrchu neulpívají otisky prstů a snadno se udržuje. Stěna za linkou je ve světlé zemité stěrce. Ani v této kuchyni nechybí varná deska s účinným odsavačem par Bora.

Vysoké skříně jsou vyrobeny z jasanové dýhy v kombinaci s masivními vertikálními lamelami. Struktura lamel narušuje jednolitost a dodává osobitost a vlídnost celkovému prostoru. V obývací části pokoje jsou pak použity stejné materiály jako v kuchyňské části a tím spolu vytváří jeden harmonický celek. Měkká pohovka s křesílkem s výhledem do zahrady dělá z tohoto místa dokonalý prostor pro odpočinek.

Hlavní ložnice je navržena pro maximální komfort a kvalitu spánku. Celopolstrovaná postel s vysokým čelem je doplněná o zavěšené jasanové noční stolky. Místnost oživuje tmavě modrá výmalba stěny. Na hlavní ložnici přímo navazuje koupelna a šatna. Z ložnice i obývacího pokoje lze vyjít na soukromou zahrádku.

Zeleň dodává interiéru nový rozměr. Přizpůsobilo se jí i vybavení bytu. Komoda obývacího pokoje má zabudovaný květináč s mohutnou Strelícií. V hlavní ložnici jsou pak zavěšené jasanové rámečky s nylonovým výpletem osazeným Tillandsiemi. Interiér je tak propojen s přírodou za okny bytu.



bottom of page