top of page

CO JSTE MOHLI VIDĚT V NAŠÍ EXPOZICI NA DESIGNBLOKU22?





Čtyřiadvacátý ročník Designbloku, největší přehlídky designu ve střední Evropě, proběhl 5. - 9.září 2022.

Hlavními výstavními místy byly Gabriel Loci v Holečkově ulici a Uměleckoprůmyslové muzeum na Starém Městě. Kromě 178 vystavujících z řad etablovaných firem, značek, studií, nezávislých tvůrců, talentovaných nováčků i mezinárodních hvězd, nabídl také řadu speciálních výstav.


O této povedené výstavě by se toho dalo napsat opravdu hodně. Obsah tohoto článku omezíme pouze na sumář naší expozice.


UPM

Uměleckoprůmyslové museum se 15. listopadu 2017 otevřelo po tříleté rekonstrukci a bylo nám opravdu potěšením vystavovat v tak krásných prostorách.




EXPOZICE LE BON - TÉMA LES

„Opusťte někdy vyšlapanou cestu a ponořte se do lesů.“

Letošní expozice Le bon byla plná inovací, přírody a smělosti, protože kdo se bojí, nesmí do lesa.

Trendy buď sledujete, nebo vytváříte. Expozice ilustrovala náš pohled na současnou koupelnu, která je plnohodnotnou součástí obytného prostoru.


Na výstavě jsme představili několik novinek. Jedinečný koupelnový nábytek (návrh i výroba Le bon design) a velkoformátové italské tapety Tecnografica.



 

1) CHIC M | Nová kolekce koupelnového nábytku

Skříňka pod umyvadlo s detaily, co jsou šik. Hrany krycí desky a pohledových ploch jsou zkoseny po celém obvodu pod úhlem 45 stupňů a společně tvoří dekorativní „límec,“ typický pro tuto sérii a dodává skříňce šmrnc. CHIC M je modulární nábytek a nabízí řešení dvou zásuvek nad sebou.



Na výstavě jste mohli vidět:

Krycí deska: Dokonale voděodolná krycí deska s integrovaným umyvadlem z materiálu Corian® Glacier White Pohledové plochy: Drážkovaná přírodní dubová dýha



 


2) VIPP | Zrcadlová skříňka | Ideální řešení zabudování skříňky do niky

Hloubka závěsné zrcadlové skříňky může způsobit špatný přístup k baterii, nebo i celkově snížit komfort běžných koupelnových činností.

Novinkou pro rok 2022 jsou zrcadlové skříňky VIPP a FOREVER, které nabízí variantu zabudování do niky jen zčásti. Skříňka vyčnívá pouze pár centimetrů, nepřekáží a obvodový rám je nejen krásný, ale skryje drobné stavební nepřesnosti.

"Jsme rádi, že se nám podařilo přijít s návrhem, který řeší náročnost instalace, stavební připravenost a rámem tvořícím nepřehlédnutelný designový prvek. Vřele doporučuji." René Novák (návrhář nábytku a zakladatel Le bon)

 

3) VERSE | Univerzální doplňková skříň

Elegantní řešení úložného prostoru nejen do koupelny.

Další novinkou roku 2022, kterou jste mohli na výstavě vidět, je vysoká doplňková skříň VERSE. Je dostupná v celé řadě provedení a nabízí individuální vnitřní členění dle potřeb uživatele.

Za zmínku jistě stojí provedení s dveřmi z bronzového skla a tenkým elegantním rámečkem s unikátními zapuštěnými panty, které nepřekáží uvnitř skříňky.




 

4) TECNOGRAFICA | Italské velkoformátové tapety

JEDINEČNÝ DESIGN, CHYTÍ VÁS ZA SRDCE

Tapety Tecnografica mají již pevné místo v interiérech Le bon. Spojují vizuály současných umělců, uměleckých stylů a moderní technologie. Jsou vyrobeny ze zcela ekologických materiálů. Inspirují se různými atmosférami a náměty, aby vytvořily velkolepý, kreativní a vysoce umělecký efekt pro jakýkoliv interiér.

Lze je použít i tam, kde je potřeba voděodolný povrch. S patřičnou úpravou jsou vhodné do koupelny, přímo do sprchového koutu, nebo za pracovní desku do kuchyně.

Tapety se vyrábějí vždy na míru konkrétní stěně. Každý dekor je unikátní, vzor se neopakuje.




Všechen vystavovaný nábytek můžete vidět na vlastní oči v našem showroomu v Brně, kam jste srdečně zváni.


Le bon design


 

PLÁNUJETE NOVÝ DOMOV?

Spojte se s námi a společně vytvoříme neobyčejný interiér.


 



 
bottom of page