top of page

8 DŮVODŮ, PROČ JE NEREZ SKVĚLOU VOLBOU NA KUCHYŇSKOU DESKU

Výběr materiálu na pracovní desku je vždy zásadní. Pomáhá vytvářet celkový estetický dojem kuchyně a zároveň musí splňovat individuální nároky na užitné vlastnosti.

V tomto článku se dočtete, proč by právě deska z nerezu mohla být tím správným řešením pro vaši kuchyň.


Nerezová kuchyňská deska proč lebon design

 


1. SNESE VYSOKOU PRACOVNÍ ZÁTĚŽ

Nerez je díky svým vlastnostem doménou profesionálních kuchyňských provozů. Tyto vlastnosti ovšem můžete využít i doma.

Pracovní deska z nerezu je prakticky nezničitelná a snese vysokou pracovní zátěž. Drobné škrábance, které se na ní během času objeví, vypadají přirozeně a vytváří jemnou patinu.


2. TEPELNÁ ODOLNOST

Nerezu nevadí vysoké teploty, proto se z něj vyrábí nádobí nebo i grill teppan. Na rozdíl od jiných materiálů se nepoškodí ani v případě, když na něj položíte rozpálenou pánev.


3. VODĚODOLNOST

Díky jeho voděodolnosti se skvěle hodí i do exteriérů a venkovních kuchyní. Snést vlhkost v domácích podmínkách je pak pro něj hračka.


4. ANTIBAKTERIÁLNÍ ÚČINKY

Hladký, neporézní povrch z nerezové oceli odolává množení bakterií a plísní. Pokud je hygiena vaší prioritou, nerez by mohl být pro vás vhodnou volbou.


5. SNADNÝ ÚKLID A ÚDRŽBA

Skvrny a mastnotu lze poměrně snadno setřít pouze vlhkým hadříkem a jemným čisticím prostředkem. Na rozdíl od jiných materiálů, které mohou vyžadovat speciální čisticí prostředky, je nerezová ocel nenáročná na údržbu a šetří vám čas a námahu při každodenním úklidu kuchyně.


6. BEZESPÁROVÉ SPOJENÍ Spáry a spoje se zanáší nečistotou a většinou ani nejsou hezké na pohled. Proto jistě oceníte možnost bezespárového spojení i vevaření nerezového dřezu. Varnou desku lze zabudovat přímo do roviny pracovní desky.


7. NADČASOVÝ VZHLED A ESTETIKA

Nerezová ocel je oblíbeným materiálem v moderním kuchyňském designu díky svému elegantnímu vzhledu. Ve spojení s osvětlením a otevřeným prostorem může nerez vytvořit luxusní a šik atmosféru v každé kuchyni. Jeho všestranný design se může pohybovat od minimalistického přes industriální až po rustikální, takže snadno najdete styl, který se hodí k vašemu domovu.

8. EKOLOGICKÝ MATERIÁL

Pozoruhodným faktem o použití nerezu je šetrnost k životnímu prostředí. Nerezová ocel je totiž 100% recyklovatelná.


 

Závěrem

My v Le bonu kuchyňskou desku z nerezu rozhodně doporučujeme. Nejen, že vypadá neobyčejně dobře, má skvělé užitné vlastnosti, ale je i v souladu s našim vnímáním nábytkového designu. Rádi kombinujeme více různých materiálů na jednom kusu nábytku a vytváříme hodnotná prostředí.




 

PLÁNUJETE NOVÝ DOMOV?

Spojte se s námi a společně vytvoříme neobyčejný interiér.


 

katalog lebon design


 
bottom of page