top of page

5 TIPŮ NA PODZIMNÍ DEKORACI DO KOUPELNY

První, co nás napadne u slova podzim jsou barvy napadaných listů a nevlídné počasí, žádající vytáhnout ze skříně kabáty a oprášit deštníky.

Přesně takový podzim je. Také proto trávíme doma více času a žádáme od něj více útulnosti a hřejivosti.

Většinou dbáme na dekorace v obýváku, či kuchyni, ale proč zapomínat na koupelnu?



"Připravila jsem si pro vás 5 tipů na decentní podzimní dekoraci koupelny."

Klára




1) VONNÁ SVÍČKA


Vonná svíčka zapojí do vnímání příjemnosti mimo vzhled i další smysl - čich. A když je v krásné nádobě, naladí vaši koupelnu na příjemnou podzimní vlnu. Vosk dražších svíček neulpívá na stěnách nádobky a proto hoří déle. Navíc se vonné ingredience v rozpuštěném vosku uvolňují po celou dobu hoření.





 


2) BARVY ČOKOLÁDY A SKOŘICE


Pravděpodobně nebudete měnit obklady vaší koupelny kvůli podzimní dekoraci. Co ale můžete změnit, je barva ručníků a osušek.

Volte teplé, zemité, přírodní barvy. Ideální je hnědá, skořicová, nebo hořčicová.

 

3) ZLATÉ DETAILY


Zlaté akcenty v podobě misek, sošek nebo dávkovačů dodají vaší koupelně luxusní atmosféru a zároveň zachovají tón sezóny.

Možná budete překvapeni, jak můžou zlaté kovové prvky pocitově zahřát vaši koupelnu.






 


4) ZELENÉ ROSTLINY


Zelené rostliny vám připomenou léto. Ačkoliv venku zelených tónů ubývá, pokojové rostliny nyní stále bujně rostou. S nedostatkem světla si poradí tropické Tilandsie. Zavěste je do sprchového koutu!

Pozor na kytice ze suchých květů. Podle Feng shui jsou suché rostliny bez života a energie. Jejich skladování vám nic dobrého nepřinese. Zbavte se jich a uvidíte, jak se ovzduší v bytě vyčistí.






 

5) PŘÍRODNÍ KŮŽE A KOŽEŠINY


Bez koberečku z přírodní kožešiny si nedovedu koupelnu doma představit. Návštěvy se na ní bojí stoupnout mokrýma nohama. Naopak, pravidelné vlhko kožešinám svědčí, protože pak jejich vlas nevysychá a neláme se. Kožešina vyniká jak na přírodní dřevěné podlaze, tak na dlažbě nebo stěrce.







 




bottom of page