top of page

KDYŽ MÁME VOLNÉ RUCE...




Když máme volné ruce a důvěru investorů, práce na projektu interiéru nového domu baví obě strany a na výsledku je to vidět.

Manželé se rozhodli radikálně změnit dosavadní styl života, kdy trávili většinu svého volného času údržbou domu s velkou zahradou. Neváhali prodat dům i s veškerým vybavením a přestěhovali se na druhou stranu Česka, do Jižních Čech, do menšího.


Opět nás oslovili s návrhem, protože jsme před lety navrhli a zrealizovali rekonstrukci interiéru jejich původního domu, se kterou byli spokojení.


Tento projekt byl výjimečný mimo jiné i proto, že se majitelé po prodeji starého domu odstěhovali na půl roku do Španělska, zatímco se jejich nový dům teprve stavěl. Nám nechali při návrhu i následné realizaci volné ruce. Chtěli se jen vrátit z dovolené do hotového interiéru a být mile překvapeni. To chce odvahu, no ne?


A jak to dopadlo?





Manželé Jaroslav a Jana J. nám napsali:


" Le bon, to byla láska na první pohled. Po velmi zdařilé rekonstrukci našeho domu před pěti lety bylo jasné, že interiér našeho nového domu v Písku nemůže dělat nikdo jiný.


A když interiér, tak kompletní, všechny místnosti v domě, včetně terasy a garáže. Velkou předností Le bonu je komplexnost, kdy kromě návrhu vše vyrobí a nainstalují.


Většina našich přátel vůbec nechápala, že jsme odjeli na půl roku pryč a nikterak nezasahujeme do realizace interiéru. Prostě, že vůbec nevíme, jak to celé bude vypadat. Ale pouze my jsme věděli, že to bude nejen krásné, ale i praktické z hlediska každodenního užívání a že design bude s velkým D. I když jsme z předchozí realizace věděli, že Le bon dělá úžasné věci, tak při našich prvních krocích v novém domě nám bylo jasné, že tohle se opravdu moc povedlo, a že to předčilo všechna naše očekávání. Každý detail je promyšlený, dává smysl a ve spojitosti s ostatním vytváří nádherný celek ve kterém se snoubí krása s praktičností a velkou užitnou hodnotou.


Pokud bych měl zmínit nějaké negativum, tak mě napadá pouze to, že Le bon je jako návyková droga. Jednou zkusíte a nemůžete přestat. A také mě v prvních měsících připravil o dost spánku, protože když jde manželka spát, tak já chodím po domě a nemohu se nabažit všech těch pohledů na interiér, který je spíše takovou designovou výstavou.


Nejvíce času trávíme v kuchyni, na kterou navazuje obývací pokoj a především terasa, která se Le bonu opravdu moc povedla. Je to takový venkovní obývák. A když hovořím o obýváku, tak je tu ještě jeden, ten koupelnový. Sprchování zde je pouze za odměnu :-)


Závěrem snad jen to, že Le bon, to nebyla pouze zakázka a její realizace, nýbrž také velká důvěra. Jediné, co je nám trochu líto je to, že žádný další dům už asi stavět nebudeme. Tak nějak jsme si zvykli, že Le bon patří do našeho života."



 


KUCHYŇ



V kuchyni jsme zlatou použili na celém ostrůvku a na pracovní desce s obkladem. Ty jsou vyrobeny z odolného skla se saténovým povrchem, příjemným na omak. A pak je tu modrá. Modrá jako hladina okolních rybníků, jako letní obloha.


Protože se zde hodně vaří, nechybí varná deska s digestoří se spodním odtahem. Ta je účinnější než jakákoliv klasická digestoř umístěná nad hlavou. Ačkoliv byla stavba již připravená pro vývod digestoře pod stropem, podařilo se potrubí z ostrůvku dovézt k původnímu vyústění digestoře v přizdívce boční stěny. Odměnou je nerušený pohled od ostrůvku k jídelnímu stolu a dál do zahrady, nízká hlučnost digestoře a účinné zachycení veškeré mastnoty při vaření.



 

POKOJE


Pro dámu.




Pro pána.



Pánská i dámská ložnice jsou podobné, s vybavením uzpůsobeným potřebám a zálibám.



 

KOUPELNY





Zlatá je i skříňka v hlavní koupelně. V původním projektu měla být v koupelně vana, které jsme se "zbavili" a vznikl tak velkorysý a přehledný prostor. Také pračku a sušičku jsme přesunuli do skříně sousedního hostinského pokoje.


 


OBÝVACÍ POKOJ





Na stěně velkoformátová italská tapeta Tecnografica s geometrickým vzorem.



 

TERASA





Lavici na terase stíní pergola z modřínového dřeva.




 

ÚLOŽNÉ PROSTORY


V zadání jsme kromě praktických požadavků měli volnost v návrhu barevných kombinací. Majitelům je totiž sympatická naše filozofie, že každý pokoj by měl být trochu jiný a měl by umět překvapit. Každá místnost zde má osobitý charakter, s detaily, které procházejí celým domem, např. v podobě zafrézovaných úchytek nebo kovových konstrukcí.

Hlavní barva je zde zlatá, doplněná o zemité tóny. Dřevo se na nábytku objevuje jen v podobě drobného akcentu.







Restart

Za zmínku stojí, že majitelé si z původního domu přivezli jen tolik věcí, které se vešly do kufru auta. Jinak nic, opravdu nic. Ani ložní prádlo, ručníky, nebo nádobí. Chce to odvahu, odměnou je jim však neocenitelný pocit volnosti.



CO NA TUTO REALIZACI ŘÍKÁTE?



 

PLÁNUJETE NOVÝ DOMOV?

Spojte se s námi a společně vytvoříme neobyčejný interiér.


 


 

bottom of page