top of page

KAM S PRAČKOU? ZAVŘETE JI DO SKŘÍNĚ

EN | WASHING MACHINE – WHERE TO PUT IT? HIDE IT BEHIND THE DOOR - english below |


Pračka – spotřebič, bez kterého se žádná domácnost neobejde. Většina lidí, kteří rekonstruují nebo dokonce zařizují novou koupelnu řeší jeden velký „problém“. Jak to udělat, aby samostatně umístěná pračka nezkazila estetiku celé koupelny. Poradíme vám.

Schovejte ji!

My v Le bonu volíme jednoduchou variantu: Zavřete pračku do skříně a výsledný dojem bude zachován. Nikde není navíc psáno, že do skříně můžete schovat jen pračku. Taková skříňka totiž nabízí vhodný prostor třeba i pro sušičku, velký koš na prádlo nebo dokonce kotel. Nemusíte se bát, že skříň bude v malém prostoru působit robustně. Při výběru správné barvy skříň nenápadně splyne se stěnami koupelny i ostatním nábytkem.

Dalším řešením je umístit pračku pod koupelnovou desku, ve které je integrované umyvadlo. Tahle varianta vám ušetří problémy s místem, které byste museli hledat pro samostatnou skřínku s pračkou. Vychytávkou jsou zasouvací panely, které slouží místo dvířek. Pokud jsou panely zasunuté do boků skříně, máte k pračce volný přístup a žádná dvířka vám nepřekáží. „Toto řešení mohu jen doporučit. Pokud čekám návštěvu nebo jen chci mít při koupeli pěkný výhled, panely stačí vysunout a pračku schovat za ně,“ říká Klára Nováková z Le bonu.

Na variantu umístění pračky pod desku s umyvadlem je ideálním řešením materiál Corian, který umožňuje spojit desku a umyvadlo bez jakékoliv spáry. Článek o tomto výjimečném materiálu si můžete přečíst zde na našem blogu.

Pokud máte ve své koupelně samostatně stojící pračku a máte pocit, že to pořád není „ono“, zkuste popřemýšlet, jestli vám esteticky nevadí právě ta pračka. Takové elegantní schování pračky dokáže proměnit koupelnu z technické místnosti na útulný pokojíček. A vy v ní najdete ničím nerušenou atmosféru.

Chtěli byste takové řešení vyzkoušet? Nebo si o tom třeba jen promluvit s odborníky? Kontaktujte nás nebo nás navštivte v našem showroomu v Brně. My s vámi vše promyslíme a společně najdeme to nejlepší řešení.



Washing machine - an appliance that no household can do without. Most people who renovate or furnish a new bathroom, have to deal with one big "problem". How to do it so that a washing machine does not spoil the aesthetics of the entire bathroom.


We recommend: Hide it!

Le bon chooses a simple solution: Hide the washing machine in the cabinet. Moreover, you cannot only hide the washing machine in the closet. Such a cabinet offers a suitable space for a dryer, a large laundry basket or even a water boiler. You don't have to worry that the cabinet will look robust in a small space. When choosing the right color, the cabinet blends inconspicuously with the walls of the bathroom and other furniture.

Another solution is to place the washing machine under the bathroom countertop, in which the washbasin is integrated. This variant will save you problems with the space. The washing machine can be hidden behind the sliding panels, which serve instead of doors. If the panels are inserted into the sides of the cabinet, you have free access to the washing machine. "I can only recommend this solution. If I expect a visit or I just want to have a nice view while bathing, I just pull out the panels and hide the washing machine behind them, "says Klára Nováková from Le bon.


The ideal solution of placing the washing machine under the countertop is the Corian material, which allows to integrate the washbasin without any joints.


Would you like to try such an idea? Or do you just need to talk to experts about it? Contact us or visit us in our showroom in Brno. We will think about everything with you and together we will find the best solution.


bottom of page